Kosthold
Slanking
Trening
Trim
Naturprodukter
Matoppskrifter
 
Annonsering
Linker
Forside

 

Stavgange er raskt blitt kanskje norges mest populære måte å trimme og mosjonere på. Dette er en meget effektiv og skånsom måte å trimme kroppen på.

Over 150.000 Nordmenn har nå gått til anskaffelse av turstaver for å gå stavgang. Nå kaster treningsentrene seg på den nye mosjonsbølgen.

Stavgang er blitt Norges mest voksende mosjonsidrett, og en ny folkesport. Over 500.000 Nordmenn har prøvd stavgang og 150.000 går nå jevnlig tur med staver.

En av årsakene til den eksplosive veksten de siste par årene er at absolutt alle har utbytte av stavgang, topptrente som mosjonister.

Tur med staver gir økt sirkulasjon og god avspenning for nakke og skuldre. Treningsformen gir også høyere forbrenning enn vanlig gange. Samtidig oppnår en fordeler som redusert belastning på knær, hofter og rygg.

Flere treningsentre er nå begynt å tilby organiserte stavgangturer med instruktør. De fleste har merket meget stor pågang på deres nye treningstilbud, spesielt for det voksne publikum.

Stavgange er meget enkelt, men det er viktig at en bruker riktig teknikk. Eksperter hevder faktisk at åtte av ti som i dag går stavgang faktisk bruker feil teknikk.

De siste årene har det vært en dobling av stavsalget i Norge. Stavgangen ble først tatt i bruk av langrennsutøvere på slutten av 1960 tallet. Siden den gang har treningsformen spredt seg til nye miljøer, og nå har altså mosjonistene tatt treningsformen imot med åpne armer.

Det er som sagt viktig å bruke riktig teknikk, hvis ikke kan en få slitasjeskader. Det er viktig at stavene er i slalåmlengde, ca 120- 130 cm lange, og tilpasser høyden din. Staver som er spesialkonstruert for stavgange er de beste. Alpinstaver kan også brukes, men håndtaket gjør at man må hele tiden holde fast i staven. Bruk langt fraskyv, slik at albuen blir utstrakt. Videre er det viktig å ha gode sko med godt grep. Riktig stavlengde er ca 0,7 x kroppslengde. Husk å drikke rikelig med vann, ta gjerne med et drikkebelte. Husk å kle deg riktig i forhold til vær og vind. 


 


Slankingogkosthold.com | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy Policy
Slankingogkosthold.com 2010